De naam zegt het al, het krediet is doorlopend. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen voor welke periode u gebruik wilt maken van het krediet. Er is geen van tevoren afgesproken periode waarbinnen u de lening moet terugbetalen aan de geldverstrekker. Zolang u blijft betalen, zeg aflossen, kunt u vrijelijk geld opnemen tot een maximaal bedrag dat u hebt afgesproken. Samen met de geldverstrekker wordt er een bedrag afgesproken tot welke limiet u kunt lenen. Deze limiet staat ook wel bekend als het “verantwoord krediet maximum”. Tot dit bedrag kunt u geld lenen afgaande op uw financiële situatie.

Boetevrij aflossen

U kunt boetevrij extra aflossen en ook elk moment weer wat opnemen. Met een doorlopend krediet heeft u dus altijd wat geld achter de hand als een financiële buffer voor onverwachte uitgaven. Hoe vaak komt het wel niet voor dat er plotseling geld nodig is voor iets dat kapot is zoals een wasmachine of bankstel. Bent u van plan om een wereldreis te maken? Dan kunt u met een doorlopend krediet gebruik maken van extra geld voor mocht het nodig zijn. U weet immers van tevoren wel ongeveer wat het gaat kosten maar dit kan snel uitlopen. Dat is het doel van een doorlopend krediet; extra geld voor situaties waarin het echt nodig is.

De maandlasten

Over het opgenomen bedrag betaalt u rente. Maandelijks betaalt u rente en een beetje aflossing. Hierdoor kan steeds een looptijd worden vastgesteld voor het inlossen van uw lening. Natuurlijk wordt die looptijd weer anders wanneer u geld opneemt van uw krediet. Als u opneemt wordt de leensom groter waardoor bij gelijke maandlasten de periode van het aflossen toeneemt. Een doorlopend krediet kent veel varianten en verschillende namen. Toch komt het in de basis allemaal op hetzelfde neer. De meeste leningen zijn immers varianten van een doorlopend krediet of de persoonlijke lening.

De risico’s

In de volksmond wordt een doorlopend krediet ook wel een doodlopend krediet genoemd doordat sommige consumenten er niet vanaf komen. Doordat er steeds opnieuw kan worden opgenomen op het krediet kan de aflossingsperiode steeds verder verschuiven waardoor het steeds langer duurt voordat de lening is afgelost. Zorg ervoor dat u altijd aflost op uw doorlopend krediet zodat u niet in betalingsmoeilijkheden komt. Met andere woorden, betaal elke maand op tijd. Neem dit niet te ruim maar heb discipline. Dan houdt u de mogelijkheid om op noodzakelijke momenten geld op te kunnen nemen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten en zoveel verschillende aanbieders. Gelukkig kan je nu gemakkelijk vergelijken welke aanbieder de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Ook worden allerhande verschillen tussen de verzekeringspakketten duidelijker als u wat research doet. Ook als je al een autoverzekering hebt is de kans groot dat u een andere verzekeraar kunt vinden die je hetzelfde product kan bieden voor minder geld of meer voordelen voor dezelfde prijs.

1
Offerte invullen
Op de offerte pagina vult u het offerteformulier in. Nadat u de gegevens hebt ingevuld ontvangt u de offerte per e-mail gestuurd.

2
Offerte uitprinten
Als u de offerte ontvangen heeft kunt u deze uitprinten. Controleer of alles klopt en of uw wensen in het voorstel zijn verwerkt.

3
Ondertekenen
Als de offerte bevalt en alle gegevens zijn juist dan rest niet anders dan een pen in de hand te nemen en de offerte te ondertekenen.

4
Versturen
Nadat u de handtekening hebt gezet hoeft u deze alleen nog maar op de post doen. U ontvangt snel bericht wanneer u het geld ontvangt.


Site Map | Links | Printable View | © 2008 - 2022 Leningvriend